Liefde voor het vak sinds 1962...

Op het zuideinde 242 in Westzaan begon Piet Prins in 1962 zijn garagebedrijf in de voormalige dorpssmederij. Al vanaf het begin specialiseerde hij zich in reparatie en onderhoud van alle merken, en die kennis werd van medewerker op mede-werker overgedragen. Ook was het een van de eerste bedrijven die APK-keuringen ging uitvoeren.

Historie Auto Prins

Ilja Koster

Ilja Koster, die de zaak in 1998 zou overnemen kwam al als 8-jarige bij Piet Prins in de leer, en liep er later stage. In 1996 kwam hij er in vaste dienst en hij heeft de zaak in 1998, inclusief het  personeel overgenomen. Sindsdien is de naam omgedoopt tot Autoprins.  Piet Prins heeft er nog tot zijn pensioen gewerkt en nog steeds is hij zo nu en dan  op de werkvloer te vinden.

Historie Auto Prins Westzaan
Brand

In Februari 2005 werd de houten garage getroffen door een brand, die bijna het einde van het bedrijf van het bedrijf betekende. Doordat al het personeel er de schouders heeft ondergezet is de garage - na een overbruggingsperiode op de Penningweg in Zaandam - succesvol voortgezet in een prachtige ruimte op de Kleine Tocht, waar u vriendelijk wordt ontvangen door het team van Autoprins.